пʼятниця, 5 травня 2017 р.



Зробимо наше селище чистим.

Сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей.  Забруднення атмосферного повітря у багатьох містах України досягло критичного рівня. Катастрофічний стан навколишнього середовища, що нині вже істотно визначає здоров’я людей, тривалість їхнього життя, саму можливість стабільного існування, спонукає щоб всі – дорослі і діти – стали на шлях співробітництва з природою.
Охорона природи – це система науково обґрунтованих заходів, спрямованих на збереження, раціональне використання і відтворення природних багатств країни. Турбота про охорону природи – насамперед піклування про людину, про її цікаве, змістовне життя, повноцінний відпочинок.
Від успішного здійснення екологічної освіти, формування нового екологічного мислення великою мірою залежить майбутній стан природного середовища.
Свідоме й бережливе ставлення до природи маємо формувати з дитинства у сім'ї та школі, за умови активного формування екологічної культури та накопичення систематичних знань у цій галузі
 «Діючи разом, ми змінюємо наше життя на краще!» –  такий девіз має громадська організація «Зробимо Україну Чистою Разом!» («Let's Do It, Ukraine!»). Це Всеукраїнський екологічний волонтерський рух, який бере свій початок з 2009 року.
Основна мета  — пропаганда екологічної культури, вирішення проблеми засмічення територій та розвиток волонтерського екологічного руху. У 2015 році за підтримки Марини Порошенко акція об’єднала понад 500 000 учасників прибирання та встановила рекорд на «наймасовіше прибирання». Прибирання відбулося в 342 населених пунктах. Від сміття очистили 2 832 локацій. Було зібрано 1790 тонн сміття.
Цього року за ініціативи учнівського самоврядування Хорошівської гімназії, 28 квітня  учні 5-10 класів та  вчителів гімназії,  приєдналися до Всеукраїнської акції. Протягом двох годин волонтери працювали на 3 локаціях: у парку, парковій зоні, на території біля обеліска.
Учні 6 – Б класу теж взяли активну участь в суботнику, і прибираючи паркову зону зробили її чистішою, зібравши 6 мішків (80л) сміття.

Ми мріємо жити у чистому й охайному містечку. І у кожного з нас є по дві руки і бажання працювати, аби ця мрія стала реальністю. Діючи разом, ми змінюємо наше життя на краще!


1 коментар: