понеділок, 15 січня 2018 р.

Як зробити дітей щасливими?

У діяльності майже кожного вчителя є нелегка, але дуже важлива місія – класне керівництво.
Та якою складною не була б робота класного керівника, без сумніву, вона потрібна дітям, оскільки основною структурною ланкою в школі є клас. Саме тут організовується пізнавальна діяльність, формуються соціальні відносини між учнями. У класах реалізується турбота про соціальне благополуччя дітей, вирішуються проблеми їх дозвілля, здійснюється первинне об'єднання колективів, формується відповідна емоційна атмосфера.
За своїм статусом класний керівник у школі – основний суб'єкт виховної роботи з батьками учнів. Він виробляє основну стратегію й тактику взаємодії школи і сім'ї. Як фахівець з педагогіки й психології, він може допомогти батькам у вирішенні протиріч, які виникають у сім´ї, у соціальному середовищі.
Психологи стверджують: якщо сім’я зацікавлена у вихованні особистості дитини, то сили школи потроюються. Адже цей розвиток успішний лише завдяки спілкуванню, взаєморозумінню й співпраці з батьками.
Протягом своєї педагогічної діяльності у Хорошівській гімназії я випустила вже два класи і зараз є класним керівником 7-Б класу.
Батьки завжди є опорою у моїй роботі. Вони допомагають істотно звільнитись від безлічі «побічних» навантажень. Це надає можливість зосередитись на педагогічній творчості, забезпечити індивідуальний підхід до кожного учня.
Для більш активної участі батьків у житті класу потрібно зробити так, щоб вони бачили зацікавленість вчителя у процесі навчання й виховання. Коли я віддаю весь свій час, всю свою душу дітям, серця батьків не залишаються байдужими.
Разом з батьками проводимо позакласні заходи: «Бабусю моя рідненька», «Ви наша гордість, татусі і дідусі!», «День святого Миколая» та інші. На батьківських зборах ми обговорюємо те,  як зробити гімназійне життя наших дітей цікавим, змістовним і яскравим.

У жовтні 2017 року стараннями батьків учнів 7-Б класу була організована поїздка до міста Житомира. Там ми відвідали  Краєзнавчий музей, Музей космонавтики ім. С.П. Корольова”   та побували на майстер-класі в Львівській шоколадній майстерні. Наші діти були в захваті від побаченого. Вони дізнались багато цікавого про рідний край, розвиток космічної науки. Учні стали свідками виготовлення шоколаду, а також власноруч створювали солодкі шедеври.


Музей Космонавтики ім. Корольова м. Житомир
Природничий відділ Краєзначого музею


Майстер - клас в шоколадній майстерні



Після такої поїздки очі в дітей світились від радості. А що потрібно батькам і класному керівнику найбільше − це бачити своїх дітей щасливими.  І вже на наступних зборах разом з батьками було вирішено організувати поїздку до м. Києва на новорічні свята.
11 січня 2018 року ми побували  на казковому святі Снігової королеви, у Національному цирку України.  Потім завітали на найбільшу новорічну програму на ВДНГ «Зимові розваги». Тут відвідали «Ферму метеликів», експозиції «Льодяні фігури», «Живі динозаври». Побували в казковому замку «Резиденція Діда Мороза», де діти гралися з ельфами, писали листи Діду Морозу й отримали подарунки. Учні отримали масу задоволення та позитивних емоцій.
Дякую батькам учнів класу за розуміння, допомогу у спільному вихованні  дітей та за фінансову підтримку в організації екскурсій.
Щиру подяку адресую нашому спонсору, директору ТОВ «Фарммаш»  Леоніді Іванівні Костюк та Гамській Олені Леонідівні , яка взяла активну участь організації поїздки. Від імені батьків та свого імені бажаю Леоніді Іванівні та Олені Леонідівні Божого благословення, здоров'я та щастя.




"Живі динозаври"




"Ферма метеликів




"Резиденція Діда Мороза"

"Резиденція Діда Мороза"

Немає коментарів:

Дописати коментар